Schaapskudde

Onze kudde en herders

Het Drents heideschaap is een schapenras, dat eeuwenlang wordt ingezet voor het begrazen van de heidevelden. Het Drents heideschaap is een vrij klein dier in vergelijking met andere schapenrassen. Het heeft een slank en wendbaar lichaam, lange poten, sterke spieren en stevige pezen rond de gewrichten. De schapen hebben een kenmerkende lange begroeide staart. Het Drents heideschaap is het enige voorkomende schapenras in Nederland met horens. De rammen hebben prachtige spiraalvormige horens en de ooien hebben korte horens, vrij recht en naar achteren gebogen.

 

 

 

 

Michiel Poelenije

Michiel Poelenije heeft ondanks zijn jonge leeftijd veel ervaring met schaapskuddes. Tijdens zijn studie Mileukunde  deed hij ervaring op met enkele stadskuddes in Arnhem en Coevorden. Privé houdt hij een vijftigtal Charollaisschapen. Daarnaast traint hij verschillende kuddehonden. "Graag wil ik mijn ervaring met natuurbeheer, schapenhouden en honden trainen in de praktijk benutten’’, vertelde Michiel toen hij eind 2016 werd hij aangesteld als de nieuwe schaapsherder. Facebook

Annelies van Nieukerken

Annelies van Nieukerken kwam in 2016 als hulpherder de schaapskudde Ruinen versterken. Daarvoor runde ze als herder met hart en ziel 27 jaar de schaapskudde in Orvelte.