Nieuwsarchief 2016

 • Bezoek van een oud-bestuurder

  Bezoek van een oud-bestuurder

  De heer Smeding, inmiddels 94 jaar oud, was tussen 1949 en 1969 nauw betrokken bij de schaapskudde van Ruinen. Hij wilde graag met onze voorzitter de zaken van toen en nu nog eens bespreken. Daarvoor kwam hij met eigen vervoer …Lees meer »
 • Voorbereidingswerk nieuwbouw gestart

  Voorbereidingswerk nieuwbouw gestart

  De voorbereidingen voor de uitvoer van de bouwplannen zijn gestart. Het achterstallige onderhoud van de sloten rondom het erf wordt nu al uitgevoerd, om te voorkomen dat we komende winter hinder krijgen van wateroverlast. In overleg met het waterschap zijn …Lees meer »
 • Nationale Ouderendag

  Nationale Ouderendag

  Op de Nationale Ouderendag kwam de hartenwens van twee oudere dames uit Bodegraven uit. Zij mochten aanwezig zijn bij het vertrek van de Ruiner Schaapskudde. Vroeger kwamen zij vaker bij de kooi en daar hebben ze dierbare herinneringen aan. Natuurlijk …Lees meer »
 • Tropenrooster voor de schaapskudde

  Tropenrooster voor de schaapskudde

  Met de snikhete dagen rond 26 augustus hebben we het begrazingsschema aangepast. De kudde loopt nu van 6.00 uur s’ochtends tot ongeveer 13.00 uur op de hei. Natuurlijk moet er dan veel water in de buurt zijn, maar daar is …Lees meer »
 • Topdrukte bij de Ruiner schaapskooi

  Topdrukte bij de Ruiner schaapskooi

  Het is vakantietijd. Dat is te merken bij de schaapskooi. De hele dag door loopt het af en aan. En bij vertrek en aankomst van de kudde is er extra veel publiek. Ook veel ouders met jonge kinderen. Gisteren sprak …Lees meer »
 • Struikheide op Dwingelderveld weer paars

  Struikheide op Dwingelderveld weer paars

  We krijgen nogal eens vragen over de paarse heide op het Dwingelderveld, of beter gezegd het ontbreken van paarse heide. De bezoekers zien alleen maar gras. Maar wie nu over het Dwingelderveld fiets moet ook paarse heide zien bloeien. Op …Lees meer »
 • Donatie Rabobank Zuidwest Drenthe voor verbouwing schaapskooi

  Donatie Rabobank Zuidwest Drenthe voor verbouwing schaapskooi

  Voor de restauratie en verbouw van de schaapskooi hebben wij een bijdrage ontvangen van de Rabobank Zuidwest Drenthe. De check van € 5000,- werd vorige aan onze voorzitter aangeboden door de heer Hans van de Werf, Directievoorzitter van de Rabobank …Lees meer »
 • Schapen voor Exloo

  Schapen voor Exloo

  De schaapskudde van Ruinen heeft 25 lammeren en 16 moederdieren geleverd aan de kudde van Exloo. Vanuit Ruinen komt een mooi koppel jonge schapen, gevarieerd in kleur en uiterlijk. Daarmee komt de kudde van Exloo weer op de oorspronkelijke grootte …Lees meer »
 • Inenting van de schapen

  Inenting van de schapen

  Rond half juli zijn de schapen en lammeren ingeënt tegen q-koorts. Voor publieksbedrijven is er al enige jaren deze verplichting. Omdat er veel mensen bij de kudde komen kijken doen wij mee, om deze ziekte te voorkomen. Want de ziekte …Lees meer »
 • Druk bezocht schaapscheerdersfeest

  Druk bezocht schaapscheerdersfeest

  Op een prachtige locatie bij het Bezoekerscentrum Dwingelderveld werd het schaapscheerdersfeest gehouden. Onder wisselende weersomstandigheden werd het desondanks een feest met veel informatie voor de bezoekers.Naast het scheren van de schapen met de hand werd er door een keurmeester toelichting …Lees meer »
 • Kinderen uit AZC op bezoek

  Kinderen uit AZC op bezoek

  De kinderen van het AZC uit Hoogeveen zijn bij onze kudde op bezoek geweest. Zij hebben genoten van het authentieke Drenthe. Met veel enthousiasme hebben ze onder meer de ruiven gevuld met hooi. Herder Erica werd na afloop door vele …Lees meer »