Nieuwsarchief 2015

 • Jaarlijkse stamboekkeuring

  Jaarlijkse stamboekkeuring

  Eén van de doelen van de Schaapskudde Ruinen is om het ras Drents heideschaap in zijn zuivere vorm te behouden. Daarvoor is een gerichte fokkerij van groot belang. Maar ook de jaarlijkse stamboekkeuring is daarbij onmisbaar. De kudde wordt als …Lees meer »
 • Rammen aangekocht

  Rammen aangekocht

  Voor iedere schaapskudde is het van groot belang dat er gefokt wordt met goedgekeurde rammen waardoor de kudde raszuiver blijft. Voor onze kudde gaat het om de zuiverheid van het Drentse heideschaap. Dit jaar zijn er een vijftal rammen gekocht …Lees meer »
 • Oldtimers op bezoek

  Oldtimers op bezoek

  De schaapskooi van Ruinen ligt aan de rand van het Dwingelderveld, aan de rand van de grote heide. Daardoor is het landschappelijk een bijzondere plek. Soms krijg je dan ook heel bijzonder bezoek. Kortgeleden kwamen er een aantal oldtimers op …Lees meer »
 • Verkoop schaapsvachten groot succes

  Verkoop schaapsvachten groot succes

  De schapen zijn weer geschoren, net voordat de warmte van deze zomer los kwam. In twee dagen hebben de scheerders de wollen vachten geknipt. Wat zit er een verschil tussen de buitenkant en de binnenkant van de vacht. Er was …Lees meer »