Laatste Nieuws

 • Weer op pad!

  Weer op pad!

  We zijn elke dag weer op pad, ‘s morgens om half 10 brokken achter de kooi, daarna de hei op, ‘s middags om 17.00 zijn we weer terug!Lees meer »
 • Toegangsweg schaapskooi weer geopend

  Toegangsweg schaapskooi weer geopend

  Vanaf heden is de toegangweg naar de schaapskooi weer geopend. Dit betekend dat bezoekers de schaapskooi, mits 1,5 meter afstand, kunnen bezoeken. Hiervoor zijn diverse bordjes geplaatst. Rond de deur …Lees meer »
 • Schaapskooien puilen uit met lammetjes

  Schaapskooien puilen uit met lammetjes

  We zitten midden in de lammertijd, RTV Drenthe kwam langs en sprak met herder Michiel. Lees hier het artikel: https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/157978/Schaapskooien-puilen-uit-met-lammetjes-Altijd-weer-mooi   Lees meer »
 • RTV Drenthe over het wolf werend raster

  RTV Drenthe over het wolf werend raster

  Een artikel over het wolfwerend raster met een uitleg van Michiel over het raster bij de dekrammen. https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/156037/Wolf-weren-of-schapen-weghalen-Komst-wolf-zorgt-voor-dilemma-sLees meer »
 • Stagiaires gezocht!

  Stagiaires gezocht!

  Schaapskudde Ruinen is een erkend leerbedrijf waar ook komend voorjaar weer ruim 300 lammeren geboren worden. Bij deze lammerperiode kunnen we hulp gebruiken van stagiaires van dierverzorgende of aanverwante opleidingen. …Lees meer »
 • Kerstlam geboren!

  Kerstlam geboren!

  Op 20 december is het eerste kerstlam geboren op de schaapskooi in Ruinen. Herder Michiel Poelenije heeft in de zomer vakantie aan geboorte planning gedaan om met enige zekerheid te …Lees meer »
 • Wintertijd

  Wintertijd

  Met de ingang van de wintertijd zullen de schapen weer rond 16:00 aankomen bij de kooi.Lees meer »
 • Roel van Bezoen nieuwe voorzitter

  Roel van Bezoen nieuwe voorzitter

  Roel van Bezoen heeft de voorzittershamer van de stichting Het Drentse Heideschaap overgenomen van Albert Kerssies.  Lees meer in het artikel van de Meppelercourant https://meppelercourant.nl/artikel/1025407/verbinding-tussen-schaapskooi-en-dorp-maken.html Lees meer »
 • Wolvenraster

  Wolvenraster

  Het terrein van de schaapskudde Ruinen aan de Benderse, waar de rammen van de kudde staan, is door de stichting Het Drentse Heideschaap voorzien van een speciaal wolvenraster. ‘De rammen …Lees meer »

Eerder nieuws

 • Topdrukte tijdens lammetjesdag

  Topdrukte tijdens lammetjesdag

  Evenals vorig jaar mocht lammetjesdag 2017 zich verheugen op een grote belangstelling. Er zijn in totaal meer dan 5000 bezoekers geweest. De beschuit met muisjes lieten de mensen en kinderen zich goed smaken. In totaal werden er rond de 3000 …Lees meer »
 • Verbouwing kent voorspoedige start

  Verbouwing kent voorspoedige start

  In de maand maart is er een voortvarende start gemaakt met de bouw. De vloer en lagere wanden van de nieuwe kooi zijn reeds klaar. Rond half maart volgden de spanten, waarbij ook het hoogste punt werd bereikt. Ter plekke …Lees meer »
 • Start bouw nieuwe schaapskooi van start

  Start bouw nieuwe schaapskooi van start

  Na jaren voorbereiding, intensieve plannenmakerij en fondsenwerving is het zo ver. Vanaf 2 maart is de eerste schop de grond in gegaan voor de gloednieuwe schaapskooi in Ruinen. Start volgende week De nieuwbouw maakt deel uit van een groter project …Lees meer »
 • Bijdrage van Leader maakt de bouw mogelijk

  Bijdrage van Leader maakt de bouw mogelijk

  Dinsdag 28 februari is de bijdrage vanuit Leader toegezegd. Gedeputeerde Henk Jumelet kwam de check overhandigen aan onze voorzitter Albert Kerssies. LEADER is een programma van de Europese Unie met als doel plattelandsgebieden economisch te versterken. We zijn als Schaapskudde …Lees meer »
 • Eerste lammetjes geboren

  Eerste lammetjes geboren

  Vandaag (24 februari) zijn de eerste lammeren geboren. De eersten waren meteen een tweeling. Bij Drentse Heideschapen is dat vrij ongebruikelijk. Hooguit twintig procent van de ooien krijgen een tweeling. In verband met de regelingen rondom Q-koorts is de kooi …Lees meer »
 • De herders in het nieuws

  De herders in het nieuws

  ‘Michiel is wel een hippe schaapsherder’, zo kopte het artikel in de Stentor van zaterdag 21 januari. De 30 jarige nieuwe herder van onze kudde werd eerder al geïnterviewd door RTV Drenthe, samen met collega Hanneke. Nu besteedt ook de …Lees meer »
 • Nieuwe herders Schaapskudde Ruinen

  Nieuwe herders Schaapskudde Ruinen

  Vanaf begin januari is de vacature voor herder bij de schaapskudde Ruinen ingevuld. Michiel Poelenije en Hanneke Luning zullen samen de schaapskudde gaan beheren. Michiel heeft tijdens zijn studie Milieukunde ervaring opgedaan met enkele stadskuddes, onder anderen in Coevorden en …Lees meer »