Adembenemend landschap

Nationaal Park Dwingelderveld

De schaapskudde graast in een adembenemend landschap van heide, bos, vennetjes, moeras en stuifzand. Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste aangesloten natte heidegebied van West-Europa en bijna 4000 hectare groot. De Drentse heideschapen helpen om de heide, in dit bijzondere gebied, in conditie te houden. Een nuttige dagelijkse bezigheid.

En wat Nationaal Park Dwingelderveld écht uniek maakt? Het is één van de stilste (en ’s nachts donkerste) plekjes van Nederland. Je kunt hier gegarandeerd uren zwerven. Voor de schapen een heerlijk en fijn thuis.

Startpunt van de beleving

Het Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Om een goede indruk van Nationaal Park Dwingelderveld te krijgen adviseren wij u te starten bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. U vindt deze prachtige locatie aan de entree van het nationaal park bij Ruinen (Benderse 22). Komt u met de auto, dan kunt u hier ook parkeren. Vanaf het bezoekerscentrum is een wandelpad en wandelroute naar de schaapskooi. Het informatiecentrum heeft een corner voor koffie/thee en koek en tevens een leuk winkeltje.

Dit mag je niet missen.

Nog meer beleving!

Combineer je bezoek aan de schaapskooi Ruinen met de andere highlights van het Dwingelderveld:

* De uitkijktoren – naast de schaapskooi
* Radiotelescoop – aan de noordkant bij Dwingeloo
* Vogelkijkhut – bij de Davidsplassen
* Theehuis Anserdennen – heerlijke kruidenthee en taartjes
* Schaapskudde Achter ’t Zaand – aan de noordkant bij Lhee
* Het plankenpad – aan de oostkant bij toegangspoort Spier

Een impressie

Bekijk de foto's