13 april 2017 basz

Verbouwing bereikt hoogtepunt

In de vroege ochtend was er alleen nog maar een betonvloer, ’s middags kon wethouder Jan ten Kate de vlag al in top doen voor het bereiken van het hoogste punt van de nieuwe schaapskooi Ruinen.

Een hoogste punt van een staalconstructie, waar je straks niets meer van ziet. Dan is de schaapskooi een bijna logisch gevolg van de oude monumentale kooi en hebben de schapen ineens veel meer ruimte. Of: kunnen er ineens veel meer schapen in de kooi.

Voorzitter Albert Kerssies van stichting Het Drentse Heideschaap noemde vanmiddag een groot aantal instellingen, verenigingen en mensen op die op de een of andere manier een steentje of euro bij hadden gedragen aan de totstandkoming van de kooi. Zo moest de bouwvergunning bij de gemeente Westerveld worden aangevraagd, want de kooi staat op grondgebied van deze gemeente. De aanwezigen waren ook allemaal mensen die op de een of andere manier ‘van het eerste uur’ waren. Van de gemeenten De Wolden en Westerveld (wethouder Erik van Schelven was er ook), de provincie, Leader, SNN, architect Van Ruth en de aannemers.

De komende periode wordt hard doorgwerkt aan de schaapskooi, terwijl nog gekeken wordt waar de nieuwe uitkijktoren een plekje krijgt. De werkschuur, die nu nog dienst deed als ontvangstruimte, wordt deze week nog afgebroken en tijdelijk opgeslagen. Het is de bedoeling dat deze ergens in het dorp Ruinen een nieuwe functie krijgt.

Bron: https://www.hoogeveenschecourant.nl/nieuws/regio/490077/hoogste-punt-schaapskooi-ruinen-bereikt.html 

Geef een reactie